Lapsiperhepalvelujen kehittäminen – lapsiystävällisen Suomen puolesta

Muutosta kehutaan mahdollisuudeksi. 💚

Kehnosti toimivia palveluja on todennettu useaan otteeseen. On selkeän sietämätöntä ja epäinhimillistä, että palveluja joutuu hädässä jonottamaan kuukausia, jokaiselle eri asiantuntijalle saa kertoa tarinansa ja vaivansa useita kertoja uudelleen.

Ongelma on myös se, että tarvitsemaansa palvelua tai tukea pitää etsiä toden teolla virastojen kätköistä tai byrokratian syövereistä. Esimerkkejä voisi jokainen kansalainen kertoa lukuisia.

Lapsiperheet ja terveydenhuollosta apua tarvitsevat haluaisivat, että apua ja tukea saisi joustavammin ja lähempää kotia, päiväkoteja ja kouluja.

Sen sijaan, että odotamme ihmeen tapahtuvan palvelujen parantumiseksi, meidän tulee tehdä parantavia asioita. Alkaa parantaa perheiden palveluita heidän odotuksiaan vastaaviksi. Tietoa on.

Sote-uudistuksen liittyvissä, lapsiperheiden palveluita parantavissa hankkeissa on tehty paljon tämän asian eteen. On kuitenkin todettava, että kaikki ei ole vielä valmista. Tärkeintä näiden hankkeiden tulokselle, arvostukselle ja niihin osallistuneiden tahojen kunnioittamiseksi on nyt se, että lasten, nuorten ja perheiden palvelujen uudistamistyön parannukset jatkuvat.

Palvelujen parantamisessa ja uuden kehittämisessä on ollut mukana satoja perhepalvelujen ammattilaisia, kokemusasiantuntijoita, asiakkaita, potilaita, vanhempia, nuoria ja lapsia.

Oman pro gradu – tutkielmani osalta olen saanut olla osa tätä lapsiperheiden palveluiden kehittämisen kokonaisuutta. Aiheesta olen luennoinut Helsingissä, Vaasassa, Seinäjoella, Tampereella ja Raisiossa. Tällä hetkellä jatkan tutkimustyötä Lapsien ja perheiden hyväksi Turun yliopiston Hyvän Kasvun Avaimet (HKA) -tutkimustyöryhmässä.

Ehdolla eduskuntaan. Lapsiystävällisen Suomen puolesta. #keskusta 🍀

Hukkatekijöiden metsästystä neuvolatyössä: sujuvuutta, merkityksellisyyttä ja aikaa